KONINKLIJKE MECHELSE FOTOKRING

Vertaling regels natuur (update)

Belangrijke Update aan de definitie van natuurfotografie

Voor wedstrijden en tentoonstellingen in de categorieën natuur en “Wildlife”, ingericht door de drie grote internationale fotografische organisaties zal vanaf nu dezelfde definitie gebruikt worden.

1 juni 2014-- Drie van 's werelds grootste internationale fotografie organisaties hebben een gemeenschappelijke definitie voor natuur en “Wildlife” gedefinieerd. The Photographic Society of Amerika (PSA) die 6500 leden en 470 camera clubs vertegenwoordigt, the Federation Internationale de l’art Photographique (FIAP) die meer dan 85 nationale verenigingen vertegenwoordigt en the Royal Photographic Society (RPS) met meer dan 11.000 leden zullen voor hun respectieve wedstrijden en tentoonstellingen allemaal dezelfde definitie gebruiken voor de categorieën natuur en “Wildlife”.
De nieuwe definitie zal ingaan vanaf 1 januari 2015.

De invoering van een gemeenschappelijke definitie is vooral bedoeld om duidelijkheid te verschaffen aan wedstrijd deelnemers. Bovendien, zal het de inspanningen van de drie organen en hun aangesloten organisaties, ondersteunen bij misbruik van de regels op de niet in aanmerking komende of uitgesloten beelden.
Als toelichting op de nieuwe definitie zeggen John Davis / Riccardo Busi / Derek Birch, Voorzitters van PSA / FIAP / RPS:
"De ontwikkeling van een gemeenschappelijke definitie voor natuur en “Wildlife” fotografie is een belangrijke stap om fotografen, zeker deze welke meedingen aan internationale wedstrijden, te helpen in het begrijpen van de regels. Het biedt organisatoren tevens een zeer duidelijke definitie wanneer ze die nodig mochten hebben met de niet in aanmerking komende beelden. We willen andere wedstrijd organisatoren aanmoedigen deze definitie over te nemen. "


Definitie Natuur fotografie

Natuurfotografie is beperkt tot het gebruik van het fotografische proces om alle takken van de natuurlijke geschiedenis voor te stellen, met uitzondering van antropologie en archeologie, op zo'n manier dat een goed geïnformeerde persoon het onderwerp kan herkennen en zijn eerlijke presentatie voor echt verklaren. Het inhoudelijk verhaal van de foto is belangrijker dan de afgebeelde kwaliteit maar met behoud van een hoge technische kwaliteit. Menselijke elementen mogen niet aanwezig zijn, behalve wanneer die menselijke elementen integraal deel uitmaken van het verhaal zoals natuurlijke onderwerpen, kerkuilen of ooievaars, aangepast aan een door de mens gewijzigde omgeving, of waar deze menselijke elementen zich voordoen met natuurlijke krachten, zoals orkanen of vloedgolven. Wetenschappelijke banden, wetenschappelijke labels of radiokragen op wilde dieren zijn toegestaan.
Foto's van door mensen gemaakte hybride planten, geteelde planten, wilde dieren, huisdieren of bereden exemplaren kunnen niet in aanmerking komen, net als iedere vorm van manipulatie dat de waarheid van de fotografische bewering verandert.
Technieken die toevoegen, verplaatsen, vervangen of verwijderen van afgebeelde elementen zijn niet toegestaan, behalve door bij te snijden. Technieken die de presentatie van de foto verbeteren zonder de inhoud van het verhaal of de afgebeelde inhoud te wijzigen, of zonder de inhoud van de oorspronkelijke scène te wijzigen, zijn toegestaan met inbegrip van HDR, “focus stacking” en tegenhouden/doordrukken.
Technieken die elementen verwijderen, veroorzaakt door de camera, zoals stofvlekken, digitale ruis en filmkrassen zijn toegestaan. Samengevoegde afbeeldingen zijn niet toegestaan. Alle toegestane aanpassingen moeten natuurlijk overkomen. Kleurafbeeldingen mogen omgezet worden naar zwart-wit. Infrarood beelden, directe vallen of afleidingen, zijn niet toegestaan. Afbeeldingen die worden gebruikt in natuurfotografie wedstrijden kunnen worden onderverdeeld in twee klassen: natuur en “Wildlife”.
Afbeeldingen ingezonden voor de sectie natuur die voldoen aan de definitie van natuurfotografie zoals eerder beschreven kunnen landschappen, geologische formaties, weersverschijnselen en bestaande organismen als belangrijkste onderwerp hebben. Het gaat hierbij om beelden genomen met onderwerpen in gecontroleerde omstandigheden, zoals dierentuinen en game farms, botanische tuinen, aquaria en elk omheind terrein waar de onderwerpen volledig afhankelijk zijn van mens en voedsel.

Afbeeldingen ingezonden voor de sectie “Wildlife” die voldoen aan de definitie van natuurfotografie zijn verder vastgelegd als een of meer bestaande zoölogische of botanische organismen, vrij en onbeperkt in een natuurlijke of aangenomen habitat. Landschappen, geologische formaties, foto's van dieren in een zoo of game farms, of van elke bestaande zoölogische of botanische soort genomen onder gecontroleerde omstandigheden komen niet in aanmerking in “Wildlife” secties. “Wildlife” is niet beperkt tot dieren, vogels en insecten.
Marine- en botanische onderwerpen (met inbegrip van paddenstoelen en algen) genomen in het wild zijn geschikte “wildlife” onderwerpen, net zoals karkassen van soorten.

Wildlife foto’s kunnen ingeschreven worden bij tentoonstellingen van natuur secties.
The Photographic Society of Amerika (PSA) is een educatieve non-profit organisatie opgericht in 1934, gewijd aan de bevordering van de kunst en wetenschap van de fotografie. Het is een internationale organisatie bestaande uit individuen, clubs, federatie- en verenigingsleden over de hele wereld. De vereniging publiceert het tijdschrift PSA, biedt erkenning aan internationale tentoonstellingen, publiceert een jaarlijkse Who's Who in een fotografie lijst, biedt online fotografie cursussen, studiegroepen en andere ledenservices aan, organiseert een jaarlijkse conferentie organiseert het hele jaar door evenementen via haar afdelingen, ledenvergaderingen en clubs, geeft onderscheidingen en andere erkenningen aan fotografen.

Voor meer informatie over PSA tentoonstellingen, gelieve contact op te nemen met Daniel Charbonnet, tentoonstellingen VP.
The International Federation of Photographic Art (FIAP), is een educatieve non-profit organisatie erkend door UNESCO, opgericht in 1950 die de nationale verenigingen van fotografie als operationele leden hebben. FIAP telt meer dan 85 nationale verenigingen in de vijf continenten en hebben het voordeel bijna één miljoen individuele fotografen te vertegenwoordigen. Sinds September 2004 kunnen camera clubs en regionale groepen, onder bepaalde omstandigheden toetreden tot FIAP. De officiële talen van FIAP zijn Frans en Engels. De officiële teksten zijn ook vertaald in het Duits en Spaans. Het doel is de bevordering van fotografische kunst in al haar aspecten en door allerlei fotografische evenementen. FIAP houdt elk jaar wereldwijd meer dan 500 evenementen en geeft onderscheidingen en andere erkenningen aan fotografen.
Meer informatie of contact via Pierluigi Rizzato.
The Royal Photographic Society (RPS) is een educatieve non-profitorganisatie opgericht in 1853 ' ter bevordering van de kunst en wetenschap van de fotografie'. Met een open lidmaatschap is de vereniging de grootste organisatie in de UK die fotografen met meer dan 11.000 leden in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland vertegenwoordigt. De vereniging publiceert de RPS Journal en Imaging Science Journal en het houdt meer dan 300 evenementen in het Verenigd Koninkrijk en in het buitenland.
Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met John R. Simpson.

 

 

 

 

  

 

Copyright

© 2017-2021 kmf-foto.be

Alle beelden en informatie op deze site is eigendom van KMF of zijn leden. Gebruik zonder schriftelijke toesteming is niet toegelaten.

Bij gebruik van beelden zonder toestemming zal 200 euro + administratiekosten aangerekend worden.

All Rights Reserved.

Contact

Interesse in de KMF?

Stuur een mail naar

Bijeenkomsten op maandag meer info in de agenda

 

Leden